Alla inlägg under oktober 2015

Av Batman - 9 oktober 2015 11:00

A. Testosteron är rätt bra grejer vare sig en är kille/tjej/hen. Varför?

*Bygger muskler

*Bränner fett

*Bidrar till styrka

Så, så tjejer! Det är inget att vara rädd för! Vi får inte skägg eller basröst för att vi samlar på oss några minimikrogram extra testo i kroppen ;) vi ALLA behöver det om vi vill komma någon vart i vår träning.

Låga testosteronnivåer dåligt får vårt välmående. Visste ni att får låga testosteron värden ökar risken för depression, låg energi, högre fettprocent och lägre sexlust. Bland annat. Nu är ju kroppen en awesome grej, så vi behöver inte pumpa oss fulla med sprutor eller piller för att öka nivåerna.

För att skjuta detta hormon till högre nivåer kan en;

* Droppa i kroppsfett. Ökar testosteroner och bidrar också till att hålla lägre fettprocent. Och för att droppa kroppsfett;

* Lyft TUNGT. Fenomenalt för att frisätta testosteron och tillväxthormon. Och med tungt menas helt enkelt vad som är tungt för dig

*Kör HIIT-pass.

* Dra ner på stressandet! Eller ännu bättre. Skit i stressen. A, men lätt eller huuur!? Men en kan ändå försöka. Unna sig lite tid för sig själv. Hitta lite mindfulness, kanske prova meditation, ha lite lättare inställning till livet, det löööser sig alltid ändå! var här och nu.

* Skippa alkohol. alkohol har en väldigt negativ effekt på testosteron långt efter intaget och höjer östrogenproduktionen samtidigt som det sänker testosteron.

*Ät rätt fetter. Nötter, ägg, frön osv. Ni kan det där i dessa upplysningens tider ;)

* Få i dig mer D-vitamin och zink.

* Sov! Gott! Sömn är så jävla bra! Löser det mesta. Även ökning av testosteron!

* Ha sex. Bra testoboost!


Detta kan iaf vara en bra bit på vägen för att komma lite, liiiite närmre sina träningsmål och allt det där !


#Träningstips

Av Batman - 8 oktober 2015 23:36

Sista natten innan helgen och den har rullat på rätt ok hittills.

Sov hyfsat, fick ihop 5,5 sammanhängande sömn. Tog en halvlång promme med doggarna, sen blev det en "lagom"-pass på gymmet medan min lillkille spelade handboll. Armar och axlar + 25 min ganska lugn löpning på bandet. Tänker att det är bättre att köra ett lugnare pass än att inte göra nåt alls :) Sen hem, ta ett bad med lillvärsting (jag älskar att bada med denna lilla glada varelse!!!) och sen var det ju dags att åka till jobbet igen. Och här är jag nu och längtar hem. I vanlig ordning!
Imorn ska det bli hejdundrande fredagsmys iafl för att fira ledig helg! Äntligen! Som jag längtat. Helg, underbara älskade helg! Mys i soffan och fimmarathon, sanna mina ord!

...

Av Batman - 8 oktober 2015 00:39

Ååååh... Jag vill HEM! Återkommande läsare antar jag känner igen just den frasen ;) men jo... Jag vill hem precis lika mycket inatt som alla andra nätter.

Så himla blek och trök!

Det är nog mens på G. Idag grät jag floder till Disneyfilm, jag har VRÄKT i mig sötsaker, deppigheten hänger över mig som ett svart moln och jag känner mig så liten och ensam här i världen. Så är jag så klart lättirriterad och en allmän jävla bitch.
Kan inte allt bara lösa sig!? "Grejen" jag nämt förr händer ff i luften och jag måste klargöra en sak på nya jobbet. Det är en liten detalj som gnager mig en aning.... Säkert inget ALLS att oroa sig över men eftersom jag är en orolig själ så kommer jag inte kunna släppa det förns jag vet. Åh. Jag vill ju bara slippa oroa mig hela tiden! Varför kan inte allt bara flyta på? Varför ska allt dubbelkollas hela tiden? När kan en vara safe att fira? Jaja. Det får väl lösa sig bara.

Av Batman - 7 oktober 2015 12:58

Som jag tagit ut mig idag! Igår blev en vilodag trots allt. Det bara gick inte att ta sig till gymmet trots att jag verkligen försökte! Men det tog jag ut idag. Med ömma, ömma ben ställde jag mig på löpbandet och mosade på. En minut till fixar jag... Äh, jag orkar nog ytterligare 2. Och vips hade jag kommit upp i 5,6 km på 30 min. Sprang ytterligare 10 min men glömde notera resterande km... Och tuuuung ryggträning. Många set med blandade reps :) och vips så var jag helt enkelt uppe i 40 min igen och var tvungen att avbryta för att komma hem innan skolan slutade.

Svetten fullkomligt rann av mig!

Så himla nöjd när det går bra! Och jag kan inte låta bli att klappa mig på axeln när jag vågar gå ur the comfort zon och testa min styrka, ta reda på hur mycket jag egentligen klarar. Ibland har jag, liksom såååå många andra, så jävla dåligt självförtroende bland vikter och maskiner att jag inte vågar. Tänk om nån glor? Smygfilmar och lägger ut på instagram under taggen gymfail? Det skulle ju vara förödande!!!! Därför blir jag så jävla nöjd av att VÅGA! Skit samma om jag låter konstigt, slitsamma om det blev fel, jag kan alltid rätta till det. Älskar känslan av att joho! Jag KAN visst! Fuck jante!

Nä, nu ska jag hämta barn nr 2 på föris, sen ska jag käka lunch och se nåt skräp på surfplattan :)
Pöss hejje! (Glöm inte att just DU är BRA!)

Av Batman - 6 oktober 2015 10:31

Igår lyfte jag 100kg i kronlyft. Jag klarade 1 gång och jag kände spyan i halsen. Kommer INTE lyfta 100kg på länge, för det var fan så tungt! Det va precis Att stången kom upp.
Jag hade ett bra pass på gymmet och benen fick verkligen jobba! 5 km löpning på bandet följt av 50 min ben. Mest rumpa. Och skinkorna svider faktiskt!

Idag startad jag morgonen med en timmes jävlig pw. Min lillvärsting skrek mer eller mindre hela walken. Svetten rann längst ryggen och jag tror det berodde mer på stressen av att ha en unge i vagnen som vägrar bli nöjd vad jag än gjorde. Hon somnade i 10 min när vi kom hem. Och nu är hon vaken och jag vågar inte dricka min bcaa får då får hon väl psykbrytet när hon inte får smaka. Jaja. Hon är nöjd för tillfället.

jobbiga unge...t

Idag tänker jag rygg när herr sambo kommer hem. Det blir nog bra!

I övrigt så besökte jag ju mitt nya jobb igår. Kändes bra, men jag trodde poängmodellen skulle vara mer generös än vad det tydligen är. Lät mig luras att öka på procenten från 50 till 60%. Meeen. Det får väl gå. Det blir ett glest schema i vilket fall. Men jag kommer inte gå upp i tid på mååååånga år. Om nånsin. Alltså... 100% på sjukhus kan få vem som helst att gå in i väggen.

Jäjä. Det får bli som det blir med livet. Jag måste få hitta balansen i vardagen. Känner mig inte helt 100.

Av Batman - 5 oktober 2015 09:48

Min lilla lillvärsting hade svårt att sova. Jag lät min kille ta ansvaret och egoistiskt vände jag mig och somnade. Och jag har sovit hårt! Så sköööönt! Vaknade med behaglig träningsvärk i axlarna. Gott!
Har tagit mig en sovmorgon, avnjutit en kopp Java och sen en Pw med doggsen.

Alltså... Jag bor verkligen vackert! Så himla fin morgon!

I rasande tempo :)

Ska dricka en köpp till, sen är det legday som fan som gäller! Efter det är det nog dags för mig att åka till nya jobbet och lägga schema. Ska bli så spännande! Pirrar i magen! Jag har inte många pass kvar på nattjobbet nu.

Av Batman - 4 oktober 2015 19:24

Bytte ut ben mot bröst och axlar. Tänker att jag tar benen imorn :) mycket lösa vikter idag!

30 min löpning och sen 45 min supersvettigt och asjobbig styrka. Älskart! Älskar när det känns bra, när jag blir positivt överraskad av mig själv och vad jag klarar av, att jag orkar liiiiite till trots att det svider i musklerna.
Och jag vet att det är en liiiiten skillnad, men dock en skillnad, som hänt på två veckor.

Fortsätt bygga stumpan, fortsätt! Jag är faktiskt nöjd över prestationen hittills. Avslutade det hela med en promme med doggsen, och nu ska jag lägga mig i badet och skrubba mig. Blir ett perfekt avslut på den här dagen, som för mig tog slut innan den hann börja. Kanske lika gott det.

Känns som om jag är på väg att hitta balansen. Mår bra av mitt kostupplägg, känner mig sällan hungrig och mår bättre än att äta lite men ofta. Ska väga mig på fredag och se om det hänt nåt. Jag har inte vägt mig på länge och det är lite av en befrielse faktiskt eftersom jag har haft perioder då jag varit besatt av att väga mig. Flera gånger om dagen. Just nu ser jag vågen lite som ett riktmärke, men inser att det är känslan som är det som faktiskt räknas. Känner jag mig tight vore det väl rätt stört att förstöra känslan genom att bli besviken av några digitala siffror. Vi borde alla bli lite snällare mot oss själva med just det där. Känslan räknas!

Av Batman - 4 oktober 2015 15:16

5 timmars sömn, 2 koppar kaffe och en rejäl portion mat så ska jag väl vara hyfsat redo för ett pass!

Mätt och belåten! Får erkänna att jag i min slmndruckenhet visst "råkade" smälla i mig ett par kolor när jag stapplade ut i köket och såg en godispåse på köksbordet.
Jaja! Idag tänkte jag köra ben. En sk legday som det så fint heter...(heter för övrigt Intra_vires på insats ifall en vill checka in :)) lite opepp pga sömnbristen, det ska erkännas men det brukar bli rätt bra ändå när jag tränar. Energin fylls på lite liksom. Endorfinerna och allt det där ni vet.

Nä, vet ni. Nu blir det till att dra på mig strumpor, dricka efterrätts-bcaa och sen dra kosan till vikterna!

Ovido - Quiz & Flashcards